Hirdetés
Reuter - MTI

Kísérleti célra Franciaországban lehetőség van új GMO-k termőföldi kipróbálására, jelentette be a kormányzat, közölve, hogy nyolc kísérleti génmódosított kukoricaféleségre vonatkozik az engedély, melyek már régebb óta rendszeres biotechnológiai próbák szereplői.

Az engedéllyel éppen azt akarják megvizsgálni, hogy a laboratóriumi terep után miként állja meg a helyét a vetőmag természetes körülmények között. Internetes felmérés alapján jutott a kormány a döntésre. Az erről szóló jelentés emlékeztet, hogy Franciaország az EU minapi GMO-tilalmának feloldása után merészkedik engedélyezni a termesztést. A francia kormányzat amerikai cégek mellett helyiektől is kapott ajánlkozást a kísérletekre. Az intézeti magkísérleteket már évek óta engedélyezik Franciaországban. A GMO-termék kereszteződésének lehetősége ilyen esetben is fennáll, ezért került sor korábban számos szervezet tiltakozására, aminek eredményeként kísérleti parcellákat számoltak fel. *********************************************** 
Ismeretlen tettesek elpusztítottak egy genetikailag módosított kukoricával bevetett kísérleti parcellát Baden-Württemberg német tartományban. A 0,3 hektáros parcellán a Nürtingen-i főiskola végzett kísérleteket a Monsanto NK603-as kukorica fajtájával.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás