Hirdetés
Forrás: KVVM

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára, Gombos András arra kéri a Fidesz környezetvédelmi kabinetjének tagjait, hogy valótlanságokat tartalmazó és a lakosságot riogató közlemények kiadása helyett inkább a Magyarországon hatályos jogszabályok tanulmányozásával töltsék nyári szabadságukat.

Turi-Kovács Béla kabinetvezető augusztus 17-én a Magyar Távirati Irodához eljuttatott közleményében ugyanis nem kevesebbet állított, mint hogy a zöldtárca mulasztásai miatt az elhanyagolt patakmedrek, vízelvezető csatornák immár az emberek élet- és vagyonbiztonságát veszélyeztetik.  



A valóság ezzel szemben az, hogy az elmúlt időszak káreseményei egyetlen esetben sem az állami kezelésben lévő vízfolyások és csatornák állapota miatt következtek be. A belterületi csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítése ugyanis az önkormányzati, illetve a vízgazdálkodásról szóló törvény szerint a helyhatóságok feladata, az állam vízügyi szolgálata ennek ellenére erején felül – szakemberekkel, szivattyúkkal, homokzsákokkal – segítette a károk elhárítását.



A hatályos jogszabályok megismerése céljából Gombos András a mai napon postán elküldte a vízgazdálkodásról szóló törvényt a Fidesz környezetvédelmi kabinetjének, melynek III. és VI. fejezete, azon belül pedig különösen a 16. § (3) és (4) bekezdés minden bizonnyal hasznos olvasmány lesz a jogi diplomával bíró Turi-Kovács Béla képviselőnek, az Orbán-Torgyán kormány környezetvédelmi miniszterének.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás