Hirdetés
(X)

Egy kisbaba érkezése mindig öröm egy családban és ezernyi teendő, gondolat, várakozással teli pillanat előzi meg. Be kell szerezni az új jövevény számára minden szükséges és nélkülözhetetlen tárgyat, korának megfelelő játékokat.

Vannak, akik babonásak ilyen szempontból, és a lehető legutolsó pillanatra hagyják a bútorok és egyéb kellékek megvásárlását, mások pedig már a kezdetektől tervezgetnek és sorra szerzik be a szebbnél szebb ruhácskákat és kiegészítőket.

Mi legyen a gyerkőc neve?

Nem kézzelfogható területe a tervezgetésnek, mégis kulcsfontosságú, hogy a leendő anyuka és apuka kitalálják kisbabájuk nevét. Ehhez nyújt mérhetetlen segítséget a jelentese.hu gyűjtőportál keresztnév-utónév szótára, amelyben fellelhető több mint 4.000 utónév és annak eredete. A szülők számára mód van arra is, hogy a terjedelmes világhálón szemezgessenek a végtelen mennyiségű nevek gyűjteményéből, majd ezután keressenek rá, az adott név elérhető-e hazánkban, be van-e jegyezve, adható-e a babának, majd pedig felkutatható az is, hogy mi a jelentéstartalma és történeti háttere az adott keresztnévnek.

Vannak, akik ragaszkodnak hozzá, hogy magyar eredetű vagy történelmi nevet adjanak, mások inkább valamelyik szentről nevezik el gyermeküket. Akik nem vallásosak, azok pedig lehet, hogy pont ezt szeretnék elkerülni. Szerencsére már olyan nagy az adatbázis, hogy bármelyik mellett letehetjük a voksunkat, hazánkban már nemcsak a magyar vagy európai, hanem más kultúrák nevei is elérhetők. Ez a lehetőség olyan családokban jön jól, ahol az egyik szülő más ország állampolgára. Ilyen esetekben szoktak két keresztnevet is adni a születendő gyermeknek.

A névadás folyamata

Régebben élt egy olyan tradíció, hogy a születés napjához közel eső keresztnevet adták a gyermeknek, de ez annyiban nem szerencsés, hogy közeli napokra esik ilyenkor a névnap a születésnappal. Hát még, ha karácsony is akkortájt van. Ez a gyermek, amikor nagyobb lesz, nem fog örülni, hogy szinte egyidőben kapja meg az egész évre szóló ajándékokat, mivel neki minden ünnep egy időszakra esik.

Akik nem szeretnék megtudni a kisbaba nemét, és megvárják a születés idejét, azoknak egyszerre kell készülniük lány-, illetve fiúnévvel, vagy akár többel is. Nem beszélve az ikreket váró szülőkről. A jelentese.hu weboldal gyors, azonnali hozzáférést biztosít a széles körű opciókhoz, és részletes leírásokkal segíti döntésünket. Egy keresztnév ünneplése már nem korlátozódik az év egy napjára. A weboldalon megtalálhatjuk az összes napot, amikor az adott nevet ünnepelhetjük. Ha valamelyik név sokszor megtalálható egy évben, akkor kiemelve láthatjuk az eredeti és hagyományosan arra a napra eső neveket.

Hírességek azonos névvel

A keresztnév-utónév szótár különlegessége, hogy a lap alján felsorolja a legfontosabb hírességeket a világban, akik szintén ugyanazzal a keresztnévvel rendelkeztek. Ezek között megtalálhatók régi történelmi nevezetességek éppúgy, mint napjaink híres-neves színészei vagy sportolók.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás