Hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség és a Hajdú-Bihar megyei Polgárőr Szövetség a megye környezeti állapotának javítása, természeti értékeinek megóvása érdekében.

A megállapodás szerint a Hajdú-Bihar megyei Polgárőr Szövetség fokozott figyelmet fordít a környezetszennyezések, természetkárosítások megakadályozására. A polgárőrség feladatai között szerepel minél több illegális hulladéklerakó feltérképezése, a polgárőrök képzése (a tervek szerint a felügyelőség szakaembereinek közreműködésével), a természeti értékek, elsősorban a helyi védett értékek megóvása.
Több megyei település bevonásával szervezett akciókkal kívánnak fellépni az illegális hulladék-elhelyezések ellen. A megye 75 településén működő polgárőr szervezetek összefogva környezetvédelmi csoportokat hoznak létre, és járőrözéseket szerveznek a hatóságok szakembereivel közösen, valamint kiépítik a kapcsolatot a helyi önkormányzatokkal.

A polgárőrség ezzel a tevékenységével a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által meghirdetett „Biztonságos környezetért” és „a Hulladék forradalma” elnevezésű programokba kapcsolódik be. A továbbiakban a más területekre is kiterjedő munka irányelveit a hatóság és a polgárőrség közösen határozza meg.
A Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség szakmai támogatást nyújt a polgárőröknek. Segítségükkel színvonalasan, a legfrissebb ismeretek birtokában végezhetik majd a polgárőrök a járőrözést.

Debrecen, 2005. május 5.

Kelemen Béla igazgató Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség
Herpay Lajos elnök Hajdú-Bihar megyei Polgárőr Szövetség

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás