Hirdetés

Három halastó-rendszert, egy gépműhelyt és körülbelül 90 hektár erdőt ad el a Balatoni Halászati Rt. A bevételt a félmilliárdos adósság törlesztésére és a cég működtetésére fordítják.
A 104 éves részvénytársaság a fölhalmozódott adósság, az elmúlt évben majdnem kétszázmillió forintot kitevő veszteség kezelése, illetve a működtetéshez szükséges forgóeszköz biztosítása miatt döntött három halastó-rendszer (a nagyatádi-rinyaszentkirályi, a taranyi és a rinyaszentkirályi-tamási halastavak), a nagyatádi gépműhely és hat erdő eladásáról. A cég az 1.500 hektárt kitevő somogyi halgazdaságából több mint 300 hektárnyi halastavat pályáztatott meg. A három halastó eladása után együttesen 1.200 hektárt kitevő öt
halastó-rendszer marad a társaság birtokában. Az eladásra szánt halastavakhoz száz hektár szántó, erdő és gyep is tartozik. A három halastó-csoportot magyar tulajdonos kezébe szeretné átadni a 97 százalékban állami tulajdonban lévő cég.
Az MTI korábban hírt adott arról, a tervek szerint a Balatoni Halászati Rt. 2003 folyamán részvénytársaságból közhasznú társasággá fog alakulni, hogy biztosíthatóak legyenek a balatoni halászat iránt támasztott ökológiai, biológiai és idegenforgalmi szempontok.
2003. február 12.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás