Hirdetés
APA

Osztrák kutatók véleménye szerint a környezetre, a klímára és a gazdaságra egyaránt jó hatással van, ha az emberek a hazai gazdaságok által előállított mezőgazdasági termékeket vásárolnak, mert így kevesebbet kell szállításra költeni.

A linzi Johannes Kepler egyetem szakértői szerint a környezet és klímavédelemmel kapcsolatos kiadások évente 100 millió euróval csökkenthetők és legalább 20 ezer új munkahelyet lehet teremteni.

Ausztriában első ízben mérték fel, hogy az import milyen hatással van a helyi gazdákra, azt véve a számítás alapjául, hogy az importált termékek helyett tíz százalékkal növekedne a helyi gazdáktól vásárolt termékek aránya, és öt százalékkal több energiát használnának fel az Ausztriában előállított megújuló energiaforrásokból. Ez azt jelentené, hogy a hazai össztermék (GDP) országos szinten 2,7 milliárd euróval növekedne. A megújuló energiaforrások hasznosítása évente 70 millió euróval csökkentené a környezetvédelmi kiadásokat a széndioxid-kibocsátás mérséklődésének köszönhetően.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás