Hirdetés

Rekord számban jelentkeztek Bécs nagytakarítási akciójára idén: eddig már 6 ezer bécsi jelezte, hogy részt akar venni a “Bécs kitakarít – tarts velünk!” jelmondatú, április 17-től 26-ig tartó köztisztasági munkálatokban.

Nemzetközi összehasonlítások szerint Bécs a világ egyik legtisztább nagyvárosa, de az eldobott papír, újság, konzervdoboz mennyisége itt is növekszik – a városszerte felszerelt csaknem 20 ezer szemétláda ellenére. Bécs város tanácsa ezért különböző kampányokba kezdett, hogy erősítse a felelősségtudatot az itt élőkben. Ilyen volt a “gazdátlan” bevásárlókocsik vagy az illegális szemétlerakók felszámolására indított akció, illetve az egész osztrák fővárosra kiterjedő nagytakarítási akció, melyet először 2006 tavaszán rendeztek meg. Ebben a városi hatóságok mellett óvodák, iskolák, egyesületek, magánszemélyek egyaránt részt vettek.

A Bécs kitakarítására vonatkozó felhívás minden bécsinek szól, de elsősorban a fiatalokat és a gyerekeket célozza meg. Az önkéntes takarítók maguk dönthetik el, hogy mikor, hol és mennyi ideig akarnak segíteni. A részvevőknek a magisztrátus biztosít minden szükséges eszközt, kesztyűt, színes mellényt, szemetes zsákot, sapkát, sőt ezeket a takarítási akció végén magukkal vihetik.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás