Hirdetés

Kiírták a közbeszerzést a Magyar Rádió egykori épületeinek bontására a Pázmány Campus helyszínén – írja a Józsefvárosi Újság. A BBC-t is megelőzve a világ első rádióstúdióit is lerombolja a nemzeti emlékekre oly büszke Orbán-rezsim. Csak törmelékből 1630 teherautónyi képződik a Nemzeti Múzeum mögötti Palotanegyedben.
A közbeszerzési értesítőben nyolc épület teljes vagy részleges bontására jelent meg felhívás. A feladat a (most még) 200 milliárdos Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának megvalósításához szükséges bontási munkák elvégzése a Bródy Sándor utca – Pollack Mihály tér – Múzeum utca – Szentkirályi utca határolta területen. Ezek főként a Magyar Rádió egykori épületei, stúdiói.  A Palotanegyedben 3,5 tonnás súlykorlátozás van, ennél nehezebb járművek nem hajthatnak be, így várhatóan sok teherautónak kell megfordulnia. A lebonyolítónak 240 nap áll rendelkezésre a bontásra.

A Pázmány Campusra a civilek szerettek volna egy olcsóbb, zöldebb és kevesebb bontással megvalósuló tervet, amiért aláírást is gyűjtöttek.

A Magyar Rádió ikonikus fogadótere/társalgója/büféje, a “Pagoda” forrás: wikipedia

Lázár János egy éve megígérte Pikó András ellenzéki VIII. kerületi polgármesternek, hogy küzdeni fog az önkormányzatok építésfelügyeleti hatósági jogosítványaiért – de hazudott, ennek az ellenkezője valósult meg az új beruházási törvénnyel.

“A Pázmány Campust is érintő témában „Határozott ígéretet kaptam miniszter úrtól, hogy a józsefvárosi lakosságot és a kerület vezetését sokkal intenzívebben fogják bevonni a beruházást előkészítő társadalmi egyeztetésekbe”-nyilatkozta akkor Pikó András – ez sem valósult meg, a minisztérium még a Józsefváros Újság estjére sem delegált senkit, aki elmondhatta volna a minisztérium érveit.


Kapcsolódó részletes cikk: Rövidesen kezdődik a Magyar Rádió egykori épületeinek bontása, noha a Pázmány-projekt sok sebből vérzik

Hosszú csend után kiderült, hogy a kormány mégis megépítené a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új otthonát. Az elmúlt két évben ennek tervei is csiszolódtak, a helyzet azonban nem elégíti ki az érintetteket. A nyilvánosságra került távlati képet a 24.hu  a Civilek a Palotanegyedért Egyesült vezetőjével, illetve egy építőmérnök tagjával elemezte.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás