Hirdetés
APA - MTI

A WWF nemzetközi természetvédő szervezet vizsgálata szerint védett őserdőkből származó rönkfa árasztja el az osztrák fatelepeket.

A szervezet megállapítása szerint az illegális kereskedelmi fakitermelés az erdőpusztulás legfőbb oka világszerte. Amennyiben az irtás a jelenlegi tempóban folytatódik a Föld rövidesen elveszítheti zöld vidékeit. A természetvédők a fakitermelés és értékesítés folyamatának nagyobb áttekinthetőségét követelik a probléma megoldása érdekében.

A WWF vizsgálatai szerint az Ausztriába importált trópusi rönkfa egyharmada, az oroszországinak pedig egynegyede illegális kitermelésből származik. A valós arány azonban feltehetőleg jóval magasabb. A kereskedők és a vásárlók az esetek túlnyomó többségében nincsenek is tisztában a fa tényleges eredetével. Ennek érdekében a legnagyobb fakereskedő vállalatoknak, a Lutz, Leiner, Bauhaus és a Hagebau cégeknek részt kellene vállalniuk az erdőpusztulás megfékezésének feladatában és törekedniük kellene a fa eredetének megállapítására.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás