Hirdetés

Illés Zoltán fideszes országgyűlési képviselő tegnap a hulladéklerakók építése ellen emelt szót, s a szelektív hulladékgyűjtés mellett érvelt. Az Európai Unió egyáltalán nem támogatja a hulladéklerakást, Magyarországon mégis mindent elkövetnek annak érdekében, hogy lerakók épüljenek, jelentette ki az ellenzéki párt környezetpolitikusa Szentgálon, ahol a hét végén népszavazást tartanak egy, a település határában tervezett hulladéklerakóról.

A Veszprém megyei Szentgál határában épülne meg az észak-balatoni regionális hulladéklerakó, amely egy 6,5 milliárd forintos hulladékgazdálkodási projekt része. Illés Zoltán a helyi polgári kör által szervezett fórumon közölte: tudomása szerint a környezetvédelmi tárca összesen 100 lerakót akar építeni az országban. Kitért arra is, hogy ez a döntés nem a Medgyessy-kormány alatt született, hanem az Orbán-kormány utolsó időszakában.

Illés Zoltán szerint Magyarországon több mint kétezer szemétlerakó van, amelyeknek – mint mondta – körülbelül a 10 százalékuk felel meg az uniós normáknak. Illés Zoltán rámutatott arra, hogy az EU-csatlakozás után “nemcsak az áruk és a szolgáltatások szabad áramlása következik be, hanem a hulladékoké is”.

“Innen kezdve törvényi akadálya nincs annak, hogy az önök szeméttelepére bárhonnan Nyugatról szemét érkezzen” – sorolta érveit a hulladéklerakók építése elleni érveit a fideszes politikus.
2003. december 3.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás