Hirdetés
APA - Klagenfurt

Karintia fürdésre alkalmas tavainak vízminőségi felmérése kiváló eredményt hozott az idén is, csakúgy mint tavaly.

A 41 tóból 33 kiváló, 8 pedig jó minősítést kapott, ami annyit jelent, hogy a tartomány fürdésre alkalmas természetes vizei higiéniailag kifogástalan állapotban vannak és ivóvíz tisztaságúak, azaz Európa legtisztább vizei közé tartoznak.

A Wörther See, a Weißensee, a Millstätter See, a Faaker See, a Keutschacher See és a Klopeiner See – hogy csak a legnagyobbakat említsük – egyaránt kiváló minősítést kapott. Az Ossiacher See is higiéniailag kifogástalan és kiváló minőségű vízzel rendelkezik még a Bleistätter láp közelében jelentkezett algásodás ellenére is, ami csak optikailag ront a tó megítélésén. Az algásodást megfelelő intézkedésekkel már sikerült visszaszorítani.

A karintiai tavak tisztasága több évtizedes környezetvédelmi tevékenység eredménye. A fáradozások meg is hozták gyümölcsüket, hiszen a tartomány turisztikai ipara azóta is profitál az ivóvíz tisztaságú tavakból. 1991-ben Karintia nemzetközi környezetvédelmi díjat kapott a vizek védelme érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseképpen.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás