Hirdetés

Ahogyan arról a kutyatartók értesülhettek, 2013. január 1-jétől minden négyhónaposnál idősebb kutyát kötelező chippel (transzponderrel) megjelölni. Alapítványi támogatással 200 Fehérgyarmat környéki kutyát anyagköltségi, vagyis 2000 Ft-os áron chipeznek – amihez mától várják a rászorulók jelentkezését.

A sokat vitatott, törvény általi kötelezettség egyes háztartásokban komoly kiadást jelenthet. A chipeltetés hiányából fakadó szankcionálás miatt többen az utcára került kutyák számának megsokszorozódását várják. Az ebek ezen ok miatti gazdátlanná válását igyekszik megelőzni az az együttműködés, ami a Szabolcs-Szatmár-Beregi Természet- és Környezetvédelmi Kulturális Értékőrző Közhasznú Alapítvány és dr. Erdélyi Miklós fehérgyarmati állatorvos között jött létre.

A megállapodás értelmében az alapítvány és dr. Erdélyi Miklós 100-100 ezer forintot ajánl fel, amely összeg 200 térségi kutya anyagköltségi, vagyis 2000 Ft-os áron történő jelölését teszi lehetővé.

A kedvezményt január 7-től, érkezési (bejelentkezési – 30/636-81-51) sorrendben, a fehérgyarmati állatorvosi rendelőben (Sport út 10.) lehet családonként 1-1 kutya esetében igénybe venni. Kérjük, hogy csak a valóban rászorultak éljenek a kedvezményes lehetőséggel.
 

Kapcsolódó anyagok:

Chiphiányért negyvenezer bünti

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás