Hirdetés

Rabruhába és kutya-, illetve macskaálarcba öltözött, ketrecekbe zsúfolódott aktivisták bemutatják a Procter & Gamble (P&G) tulajdonában lévő, Iams nevű állateledel-gyártó vállalat által folytatott, kegyetlen “táplálkozási” vizsgálatok során elhanyagolt és meggyilkolt állatok nyomorúságos helyzetét. Ez a vállalat gyártja az Eukanuba nevű terméket is. A PETA tagjai, illetve a kutya- és macskaeledelt vásárlók csoportja “Bojkottáljuk az IAMS-t és az Eukanubát!” feliratú táblát tart. A tiltakozással elindul a PETA nemzetközi kampánya az Iams ellen Hungary on, és hasonló akciókra kerül sor Európa és Észak-Amerika más részein is.

Dátum: November 28, péntek
Időpont: 12.00-13.00
Helyszín: Procter & Gamble, Vaci Ut 35

Egy nemrégiben lefolytatott titkos PETA vizsgálat az Egyesült Államokban borzalmas körülményeket tárt fel az Iams-nek dolgozó egyik laboratóriumban. Nem kevesebb, mint 27 kutyát gyilkoltak meg, mások pedig a nem kezelt betegségek következtében pusztultak el, bár az Iams kijelentette, hogy semmilyen Iams teszt során nem ölnek meg szándékosan egyetlen állatot sem. Az Iams által elkövetett más tettek is hasonlóképpen borzalmasak. Egy ausztriai laboratóriumból származik az információ, miszerint a kutyákat élve boncoló dolgozó fizetését állítólag az Iams-től kapja; az állatokat rendszeresen verik és rugdossák, és több állat lelki beteg lett a szűk, üres betoncellákba zárva, ahol több mint 7 évet töltött. A PETA Iams laboratóriumi vizsgálata a következőket tárta fel:

· A kutyákat korlátlan ideig tartják börtönszerű helyiségekben elhelyezett, szűk ketrecekben
· Hangszálaikat sebészeti úton kimetszik, hogy ne tudjanak ugatni
· Az állatok elhanyagolt fülfertőzésben szenvednek, a fogaik rohadnak, mancsuk sebes
· A dolgozók beszámoltak egy, a lefolyóba leengedett élő kismacskáról
· Ketrecekben lapuló, megfélemlített, elvadult állatok
· A kennelekben fullasztó a meleg nyáron, és fagyközeli a hőmérséklet télen
· A kutyákat a torkukba lenyomott csövön keresztül, erőszakkal táplálják növényi olajjal

“Az Iams kegyetlenül bebörtönzött kutyákon és macskákon teszteli termékeit, miközben azzal eteti vásárlóit, hogy törődik az állatokkal”, – nyilatkozta Dawn Carr, a PETA igazgatója. “Az új állateledeleket otthon kell tesztelni, nem ketrecbe zárt, magányos kutyákon és macskákon, a nyilvánosságtól elzárt laboratóriumokban.”

A weboldalon hamarosan megtekinthető az Iams vállalattal szerződésben álló laboratóriumban tartott állatokról készített, vetítési minőségű filmrészlet. További információ olvasható a PETA weboldalán, az IamsCruelty.com címen.
Kapcsolattartó:
Andrew Butler 44 (0) 20 7357 9229, 230-as mellék; 44 (0) 779 344 4020 (mobil)
Dawn Carr 44 (0) 20 7357 9229, 224-es mellék

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás