Hirdetés
AFP - MTI

A vadászat és a szárazság annyira megtizedelte a kengurukat, hogy egyes fajok tíz éven belül kihalhatnak – figyelmeztettek ausztrál természetvédők.

A vörös kengurut, a Földön élő legnagyobb erszényes állatot, nagy mértékben veszélyeztetik a széles körű irtási programok. Pat O,Brien, az ausztrál természetvédők elnöke kijelentette, hogy tíz éven belül már nem lesz vörös kenguru, ha azonnali hatállyal nem állítják le az irtását. A szervezet adatai szerint olyan mértékben gyilkolják ezeket az erszényeseket, hogy az meghaladja szaporodásuk ütemét. Az ausztrál természetvédelmi minisztérium által, a kenguruk irtására megállapított kvóta tavaly elérte a 6,55 millió egyedet. A kormány 1999-es adatai szerint a három legfontosabb kenguru faj összlétszáma 30 millióra tehető.

A vadászaton kívül, a kengurukat tovább tizedelte az elmúlt években Ausztrália középső és keleti részét sújtó rendkívüli szárazság.

A kenguruhús termelők is aggodalmukat fejezték ki az állatok számának nagy mértékű csökkenése miatt Dél-Ausztrália és Új-Dél-Wales szövetségi államok területén.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás