Hirdetés

A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést vett át Dennis L. Meadows, a fenntartható fejlődés koncepciójával foglalkozó amerikai tudós Szili Katalintól, az Országgyűlés elnökétől és Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi minisztertől a Parlamentben.

a fenntartható jövő mértékeA professzor az elismerést október 23-a alkalmából kapta, ám azt az évforduló alkalmával egyéb elfoglaltsága miatt nem tudta átvenni.

Persányi Miklós méltató szavai szerint a jelenleg a newhampshire-i egyetem politika és társadalomtudományi intézetét vezető tudós azzal érdemelte ki a kitüntetést, hogy emelte a természeti erőforrásokkal való gazdálkodás színvonalát, és részt vett a Balaton Csoport néven ma is működő nemzetközi, környezetgazdálkodási tudományos társaság munkájában.

A Római Klub alapító tagjaként ismertté vált Dennis L. Meadows társszerzőként 1972-ben jelentette meg “A növekedés határai” című könyvet, majd 30 évvel később a munka újradolgozott kiadását. A könyv a mai gazdasági-társadalmi berendezkedés, illetve a gazdasági növekedés hajszolásának fenntarthatatlanságára mutat rá.

A 80-as évek közepén Magyarországon élő professzor kezdeményezésére jött létre a rendszerváltás után Szentendrén a Regionális Környezetvédelmi Központ. Dennis L. Meadows a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem vendégelőadójaként tanított, és az intézmény díszdoktora lett.

Kapcsolódó anyagok:

Az energiafüggőség a legfenyegetőbb kihívás

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás