Hirdetés

Továbbra is sok 100 millió forintba kerül, az előző kormány alatt a költekezésről elhíresült VI. kerület, Szófia utca 9. szám alatti volt Környezetgazdálkodási Intézet (KGI).

Az előző kormány idején reprezentatív rendezvényeiről elhíresült székház, pazarló gazdálkodása és tékozló kicsapongásai miatt sokat szerepelt akkor a sajtóban. Akkor az SZDSZ támadta legkeményebben a kisgazda vezetésű tárcát a pazarlások miatt Az akkori ellenzék által sokat bírált intézmény ma sem hazudtolja meg rossz hírét. Bár a kormányváltást követően a KGI-t megszűntették és munkatársait kiköltöztették a székházból, az azóta is üresen álló létesítményre a mai napig fizetik a havi 10 milliós, évi több, mint 100 milliós bérleti díjat.


KGI székház
KGI székház

Különösen meglepő mindez azért, mert épp az egyik mai kormánypárt, az SZDSZ követelte a leghangosabban 2002 előtt a pazarló gazdálkodás megszüntetését a terézvárosi létesítményben, ma pedig a pártjuk irányítása alatt álló Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tovább folytatja az esztelen költekezést.
A Környezetvédelmi Unió felelőtlenségnek és gondatlanságnak tartja egy üresen álló, kihasználatlan belvárosi épület milliós nagyságrendű bérleti díját. Meggyőződésünk, hogy az évek alatt kifizetett több 100 millió forint ablakon kidobott pénz, hisz a szabadon álló épület számtalan közfeladatot láthatna el.
A Környezetvédelmi Unió több kérdést fogalmazott meg, a kérdéseket eljuttatják a miniszternek, akitől választ várnak. Egervári Dénes, a szervezet Elnöke, tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Környezetvédelmi Unió hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt kíván feljelentést tenni, a pazarló döntés miatt. 

A Környezetvédelmi Unió 2003-ban, fiatalok által alapított országos zöld szervezet, amely jelenleg pártként működik. A szervezet mintegy 250 taggal rendelkezik.
Környezetvédelmi Unió – 1055 Budapest, Falk Miksa utca 13.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás