Hirdetés

Dr. Kóródi Mária környezetvédelmi és vízügyi miniszter augusztus 20., az államalapítás ünnepe alkalmából kitüntetést adott át a minisztérium és intézményei munkatársainak. A magas rangú állami kitüntetések mellett sor került többek között a Vásárhelyi Pál díjak, a Széchenyi emlékérmek, valamint a Miniszteri Elismerő Oklevelek átadására is. Ez utóbbit megkapták a hortobágyi tűzvész elhárításában résztvevő munkatársak, valamint az Országos Barlangi Mentőszolgálat. Az idén 40 éves barlangi mentők eddig több ezer bevetésen több mint 200 ember életét mentették meg.

Kóródi Mária kezdeményezése és Medgyessy Péter előterjesztése alapján Mádl Ferenc köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemren Tisztikeresztje kitüntetést adományozta Horváth Richárdnak, a Barlangi Mentőszolgálatnál végzett két évtizedes, önzetlen embermentő munkája elismeréseként. Horváth Richárd neve idén az Esztramos hegyben található Rákóczi barlangi mentés során vált ismertté.

Kóródi Mária átadta a Köztársasági Elnök által adományozott Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetéseket, amelyet Dr. Kerekes Sándor, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (BKÁE)Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, valamint Dr. Legány András, a Nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskola főiskolai tanára kapott.

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést Gerentsér Gábornak, a Pécsi Környezetünkért Alapítvány alapítványi titkárának, valamint Sárvári Attilának, a Cötkény Térségfejlesztő Szövetség vidékfejlesztési referensének adta át a Miniszter Asszony.
2002.08.18.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás