Hirdetés

Tegnap, márc. 27-én az ecuadori rendőrség különleges erői erőszakkal betörtek a Mindo esőerdőben fekvő Los Guarumosban levő táborba és letartóztatták azokat az ecuadori és külföldi környezetvédőket, akiket a helyszínen találtak. 17 személyt vettek őrizetbe, ebből 13 külföldi (francia, kolumbiai, olasz, svéd, ír környezetvédő).

Az aktivisták egy csoportja január 2. óta folyatatott blokádot a védett Mindo Nambillo esőerdőben, hogy megakadályozza az OCP kőolajvezeték építését. Az aktivisták addig nem akartak elhagyni a területet, amíg a konzorcium le nem állítja e különleges ökoszisztéma pusztítását, amely számos ritka és kihalással fenyegetett állat- és növényfaj számára biztosít otthont. A környezetvédelmi minisztérium visszavonta a konzorcium Guarumos területére szóló környezetvédelmi engedélyét, mert megszegték a szabályokat a
kőolajvezeték építése során. Az OCP viszont a lakosság és a helyi önkormányzat tiltakozása ellenére, fokozott sebességgel folytatja az építkezést, megsértve az alkotmányos és jogi normákat, a környezet és az ott lakók emberi jogaira vonatkozóan.
2002.03.28.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás