Hirdetés

Közel 86 millió forintos költséggel megteremtették a szelektív hulladékgyűjtés műszaki feltételeit Keszthelyen, a rendszert várhatóan december elejétől működtetik.
A város egész területét lefedő, papír-, műanyag-, és üveghulladék fogadására alkalmas tíz gyűjtősziget, szállító- és tömörítő jármű, s a decemberben elkészülő hulladékudvar alkotja Keszthely szelektív hulladékkezelési rendszerét -mondta Szabó Imre polgármester.
Az olcsóbb szállítás és működtetés érdekében az önkormányzat saját közhasznú társaságot hozott létre, amely – megfelelő tárgyalások után – a környező településekre is kiterjeszti szolgáltatásait. A hulladékudvar nem pusztán befogadó lesz, hanem a biológiai hulladékot újrahasznosító komposztálóval is felszerelik. Ezenkívül az udvar módot nyújt a környezetveszélyes olajos anyagok, akkumulátorok és használt elemek begyűjtésére is.Ezek feldolgozásának feltételeit egy későbbi fejlesztéssel teremtik meg.

Az egész rendszer kialakítása 86 millió forintba került, ebből 36,5 milliót a környezetvédelmi tárca pályázatán nyert el a város. A Balaton part legnagyobb, 23 ezer lakosú városának szelektív ulladékgyűjtési hálózatát a budapesti Öko-Pannon Kht. szakmai programja szerint alakították ki.
2002. szeptember 26.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás