Hirdetés
Dow Jones Newswires- mti

A spanyolországi áramtermelő vállalatok együttesen 17,983 milliárd eurót fognak befektetni a következő négy évben, hogy kielégítsék az egyre növekvő keresletet – közölte az Unesa, az áramtermelő vállalatok összefogó ágazati szövetség.

A teljes összeg 47,4 százaléka, azaz 8.528 milliárd euró az áramtermelési üzletágnak jut, csaknem 36 százalék, azaz 6.471 milliárd euró az áramátviteli és áramelosztási üzletágnak, a fennmaradó 16,6 százalék, vagyis 2.98 milliárd euró a megújuló energiaforrások hasznosításának.

Az Unesa adatai szerint 77.525 terawattórára nőtt az áram iránti kereslet Spanyolországban idén, a január és április közötti időszakban, ami 4,5 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Az Unesa kötelékébe tartozik Spanyolország öt legnagyobb áramtermelő cége: az Endesa SA, az Iberdrola SA, a Union Fenosa SA, a Viesgo Generacion SL (amely az Enel cég része), valamint a Hidroelectrica del Cantabrico SA, amely felett az Electricidade de Portugal S.A. gyakorol ellenőrzést.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás