Hirdetés

A Kutató Diákok Országos Szövetségén belül alakult meg a Környezet- és természettudományi Tagozat, célunk a Humán és Társadalomtudományi Tagozathoz hasonlóan segíteni és összefogni a diákokat.

A Tagozaton belül szekciók működnek és alakulnak. Az itt folyó kutatás lényege, hogy különböző vidékeken lakó fiatalok ugyanazon a tudományterületen dolgoznak és saját eredményeiket vitatják meg, az összehangolt munka pedig lehetőséget biztosít önmagunk és egymás szaktudásának fejlesztésére, a tudományban való elmélyülésre, ismerkedésre a hasonló érdeklődésűekkel.
Egyenlőre 4 szekció várja jelentkezésedet, de ha úgy érzed a te tudományterületeden /fizika, kémia, informatika/ belül is érdemes közösen dolgozni /és mért ne lenne?/ alakíts te is egy jó kis csapatot a Kutdiákon belül. Nagyon örül jelentkezésednek minden szekció akkor is, ha még csak most szeretnél elkezdeni valamilyen témával foglalkozni.

Az orvostudományokkal foglalkozók levelét Igari Erzsébet a zsokababee@freemail.hu címen várja.

Botanika szekció Abban az esetben, ha érdekel a botanika és az ökológia, ezeken belül a társulástan, a florisztika és a növényföldrajz, szeretsz terepi munkát (társulásfelvételezést, növénygyűjtést) végezni, jó a fajismereted, de ha mégsem annyira, akkor hajlandó vagy fejleszteni, akkor várom jelentkezésed, ötleteidet, kérdéseidet e-mailen: Lengyel Attila milvus86@yahoo.co.uk , és Kelemen András.

Etológia szekció Az etológia szekció kutatási területe elsősorban a klasszikus etológia, de magába foglalja az etológia többi területét is. Célja az állatok viselkedésének tanulmányozása, kísérletek, kutatás, állatkertekkel együttműködésben, az állatvilág védelme és megismertetése az emberekkel. Érdeklődni lehet Gulyás Ildikónál az ildiko_gulyas@yahoo.co.uk címen.

Mikológia szekció Ha érdekelnek a gombák, akkor jelentkezz! Terveink: gombagyűjtő túrák szervezése, gombatérkép készítése, gombagyűjtemény létrehozása, gombatermesztési kísérletek. Ha a mikológia területén kutatásokat végzel írd meg, és beveszzük a kutatási programba. Célunk: egy országos kutatócsapatot kialakítani. E-mail cím: fazekasda@yahoo.com (vagy zmernyi@yahoo.com )

Hidrológia szekció A kutató diákok körében közkedvelt témák a kémiai vízminőség-vizsgálatok, a makrogerinctelenek – vagy a halfauna tanulmányozása. Ha te is patakokon, tavakon, esetleg felszín alatti vizeken vagy folyókon végzel vizsgálatokat, jelentkezz Türei Dénesnél, küldj egy e-mailt a turei_denes@yahoo.fr címre.

Iratkozz fel levelező listánkra, ahol lehetőséged van a természettudományok kérdéseinek megvitatására, felfedezések, túrabeszámolók megosztására. A feliratkozás a www.yahoo.com oldalon, a kttag csoporthoz való csatlakozással történik. Terveink szerint minden év júniusában 4 napos tábor zárja majd a tanévet, melyet mindig más helyszínen tartunk meg. Programja, túrák előadások, Nemzeti Parkok felkeresése.
A résztvevők a Tagozat aktív tagjai közül kerülnek ki, meghívás útján. Állandó programunk október első hétvégéjén megrendezésre kerülő két napos tábor, a Nemzetközi Madármegfigyelő Napok a Dinnyési Fertőn.
Minden év decemberében az ország középhegségeiben Mikulás túrát rendezünk., idén december 11-én szombaton a Budai-hegységben. Előadások és túrák havonta váltják egymást.
További információ: miokovics.eszti@kutdiak.hu e-mail címen. Miókovics Eszter Környezet- és Természettudományi Tagozat elnök

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás