Hirdetés

Az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés egy hónapig tartó budapesti nyereményakciója október 15-én lezárult. A fővárosiak számára meghirdetett játék eredményeit az október 20-iki sorsoláson értékelték a szervezők.

A számszerűsített adatok szerint az akció időtartama alatt az FKF Rt. által a Fe-group Invest Rt. Jászberényi úti telepére beszállított 660 tonnányi vegyes papírhulladék között valamivel több mint 2 tonna italos kartondoboz „lapult”. Mivel egy üres italos kartondoboz súlya mindössze 30 gramm, a fenti mennyiség kb. 70.000 db szelektíven gyűjtött italos kartondobozt jelent. Mivel 1000 doboz papíranyagából lehet 150 újrahasznosított füzetet készíteni, az egy hónap alatt összegyűlt mennyiség közel 10 500 füzet előállításához elegendő.

Baka Éva, az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés ügyvezetője elmondta: a korábbi gyakorlatnak megfelelően ezt a mennyiséget is a németországi papírgyárba szállítják, ahol a papír összetevőkből újrapapír készül, míg az alumínium és műanyag alkotórészeket a cementgyár hasznosítja. Az akció keretében beküldött, felcímkézett italos kartondobozok beküldői közül a helyszínen sorsolták ki a játék nyerteseit.
Az első díj nyertesének kihúzásakor kiderült, hogy a budapesti játék fődíját, a kétszemélyes stockholmi utat egy miskolci játékos, Makai Anna nyerte.
A II. díjat – kétszemélyes hétvége a Duna-Dráva Nemzeti Parkban – Rab Zsuzsanna budapesti lakos nyerte.
A III., IV. és az V. díjat – egy-egy márkás kerékpárt – Lipcsei Tiborné, Iván Emilia és Pataki Melinda nyerte.
Budapest, 2005. október 20.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás