Hirdetés

Az Orpheus Állatvédő Egyesület által kiírt Állatbarát Meseíró Pályázat két kategóriájára összesen 1524 alkotás (vers, verses mese, mondóka) érkezett be.

A pályaművek feldolgozása és értékelése nehéz feladat volt, hiszen a beküldők szívvel-lélekkel összpontosítottak a nemes feladatra, mégpedig az állatbarát mesék megalkotására, ezáltal az állatszeretet kifejezésére, a felelős állattartás szemléltetésére. Pályamunkák jelentős része a környező országok magyarlakta településeiről (Szlovákiából, Romániából, Szerbiából) érkezett.

A kategóriák 5-5 legjobb helyezést elért díjazottjai, és munkájuk címei:

10 év alatti korosztály:

1. Polanek Evelin (10 éves, Arad, Románia) – A kutya hűsége;

2. Szász Róbert (8 éves, Bratislava, Szlovákia) – Hogy lett a nyusziból Húsvéti nyuszi?;

3. Sárdi Alexandra (8 éves, Kaposvár) – Az igaz barátság;

4. Lakos Gabriella (9 éves, Székesfehérvár) – A ravasz macska;

5. Gellén Rózsa (8 éves, Budapest) – A tudatlan vidéki csirkék;

10 év feletti korosztály:

1. Péterffy Márta (Páty) – Mese a kis bőröndről;

1. Buday Dorottya (Gödöllő) – Folti;

2. Dudás Bence (Dorog) – Verseny a nyúlért;

2. Szabóné Erdőszegi Klára (Nagykovácsi) – Hallod már ? (Mai mese);

3. Makai Gábor (Bajmok, Szerbia) – Berci és a szerelem.

A díjazottak nyereményei: nyári állatbarát táborozások, állatmintás arany – ezüst gyűrűk (Vioro Design Kft.), újság előfizetések (Új Kutya Szövetség, A macska, Macskamánia Magazin), könyvutalványok, állatos kiadványok, elismerő oklevél.

A legsikeresebb száz alkotás megjelenését segítjük 2005 év végén az Orpheus Állatvédő Egyesület által szerkesztésre kerülő Állatbarát mesekönyvben, illetve állatos magazinokban (a készítők nevének feltüntetésével).

A nyerteseknek gratulálunk, a pályázók művei a www.zug.hu – Állatbarát Web Kuckóban is elolvashatóak. Minden résztvevő (aki megküldte a pályázatával a megcímzett válaszborítékot) levélben is kap értesítőt a pályázat eredményéről. Az összes résztvevő térítésmentesen állatbarát kiadványokat (plakátokat, képeslapokat, matricákat, ismertetőket) is kap.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás