Hirdetés

Az energiatakarékos, kompakt fénycsöveket szeretné népszerűsíteni a hagyományos izzókkal szemben egy ősszel megrendezésre kerülő nagyszabású kommunikációs programsorozaton a Zöld Gondolat Lovagrend.

Az Egyesület, mely a környezettudatos gondolkodás minél szélesebb körben történő népszerűsítését tartja legfontosabb feladatának, ingyenes csereakció megrendezésével szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a hagyományos izzók lecserélésével magánemberként is sokat tehetünk közvetlen környezetünkért. Az energiatakarékos fénycsövek nemcsak az ember pénztárcáját kímélik, de használatuk során és előállításukban is környezetbarátok, hiszen gyártásuk során hetven százalékkal kevesebb a szén-dioxid kibocsátás.

Az energiatakarékosság e módjára Amerikában Matt Prescott, a banthebulb.org alapítója hívta fel a figyelmet. Az amerikai szakember szerint a hagyományos villanykörték annyi energiát pocsékolnak el, hogyha most találnák fel azt, akkor nagy valószínűséggel be sem engednék a piacra. Becslések szerint, ha az Egyesült Államokban minden háztartásban három hagyományos izzót energiatakarékosra cserélnének, napi öt óra használat mellett 23 millió tonnával csökkenne a legnagyobb környezetszennyező széndioxid-kibocsátása. Bár e fénycsövek beszerzési ára még jóval magasabb, mint a hagyományos izzóké, évente több ezer forinttal csökkenthetik egy átlagos háztartás villanyszámláját.

A Zöld Gondolat Lovagrend, mely már több mint öt éve tevékenykedik Pécsett és az ország számos városában, hogy személyes példaadással hívja fel az emberek figyelmét a természet-, a környezet- és az egészség védelmének fontosságára, igyekszik olyan programokat szervezni és támogatni, melyek segítségével a magánemberek is „zöldebbé” alakíthatják közvetlen környezetüket. A szervezet most sem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint azt, hogy az emberek berögzült szokásain változtatva tegyen egy tisztább, egészségesebb környezetért.
Az Egyesület a program megvalósítása érdekében keresi a kapcsolatot a gyártókkal, de szívesen veszik további partnerek, támogatók jelentkezését.

A témával kapcsolatban további információ kérhető Czére Zsókától, a Zöld Gondolat Lovagrend ügyintézőjétől a 72/512-370-es telefonszámon.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás