Hirdetés
Forrás: FÁNK>>>

Május 10-én kedden több „madaras” és „fás” szervezet is várja az érdeklődőket az Állatkertben.

Az Állatkert idén is megemlékezik a Madarak és Fák Napjáról. Május 10-én kedden a kert a Magyar Madártani Egyesülettel és erdészeti szervezetekkel közösen nyújt lehetőséget arra, hogy a nagyközönség behatóbban is megismerkedhessék a madarak, illetve a fák világával. Az Állatkert oktatási csoportja emellett játékos vetélkedőt is szervez az apróbb és nagyobb természetbarátoknak. A vetélkedőn mindenki nyer: a tudáson kívül ajándékokkal is várja a kert a vetélkedő résztvevőit.
Május 10-e a Madarak és Fák Napja: erről a napról az ország minden olyan intézménye megemlékezik, amely fontosnak tartja a madarak és a fák, az erdők védelmét. Nincs ez másként a Fővárosi Állat- és Növénykertben sem, ahol kedden az állatkerti munkatársakkal együtt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Pilisi Parkerdő Rt. Budapesti Erdészete és az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Iskola Szakosztálya is várja a madarak és a fák iránt érdeklődőket.

A gyermekeket, diákokat 10 és 14 óra között játékos vetélkedő várja a kert egész területén, így – hasonlóan más „jeles napokhoz” – várhatóan ezen a napon is sok olyan lelkes gyerekcsoportra lehet számítani, akik papírral a kezükben járják az Állatkertet, és önfeledten vitatkoznak arról, hogy mi is lehet a helyes válasz a lapon szereplő kérdésekre. A megoldáshoz be kell barangolni a kertet, jól megfigyelni a madarakat és a fákat, és fel kell keresni a „madaras” és „fás” partnerszervezetek standjait is. A vetélkedő résztvevői közül mindenki nyer – a megszerzett tudáson kívül ajándékokat is.
A vetélkedőn kívül a Nyugat-Afrika Háznál kézműves foglalkozás is lesz, az Elefántház mellett pedig ív papírok kínálnak lehetőséget a kicsiknek az Állatkertben látottak lerajzolására.
Bővebb információval szolgál a
Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 363-379/177; fax: 364-0109

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás