Hirdetés

Tegnap délelőtt a professzionális és amatőr kategória- és különdíjak kiosztásával véget ért a második Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál.

2005-ben hiánypótló és hagyományteremtő céllal Pusztaszeren került megrendezésre az első hazai rendezésű országos természetfilm-fesztivál, a Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál. E fesztivállal első ízben nyílt lehetőség arra, hogy a természet védelmét a filmművészet eszközeivel szolgáló alkotók számára is létrejöjjön egy országos fórum, ahol a természetfilmes szakma képviselői évről-évre kicserélhetik szakmai tapasztalataikat, illetve filmjeiken keresztül a nézőket jövőorientált, a természetes környezetet tudatosan alakító és védelmező gondolkodásmódra késztethetik.

A II. Csizmazia György Országos Természetfilm Fesztivált 2006. augusztus 11-13 között rendezték meg Pusztaszeren. Tegnap délelőtt a professzionális és amatőr kategória- és különdíjak kiosztásával véget ért a második Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál.

A Növények és állatok élete kategória professzionális díját Tóth Zsolt Marcell: Budapesti vadon című filmje nyerte. Külön említést érdemel, hogy ez az első magyar természetfilm, melyet nagy képfelbontású, ún. HD technikával forgattak.
A kategória amatőr díját Kiss Balázs: Kirándulás Csodaországban című alkotása kapta.
A világ tájai kategória professzionális díját ugyancsak Tóth Zsolt Marcell vihette haza, A vízjárta puszták vidéke – Kőrös-Maros Nemzeti Park című természetfilmjével.
A világ tájai kategória amatőr díját Prech Márton: Balatoni relaxáció című munkája kapta.
Életmód és környezetvédelem kategóriában a professzionális díj Kocsis Tibor: Időzített bombák című filmjének jutott.
Az Életmód és környezetvédelem kategória másik professzionális díjazottja Mészáros Zoltán: Gyűrűzés a Kolon-tavon című munkája volt, miután a zsűri e kategóriában nem osztott ki amatőr díjat.
Szalai Ferenc: Rovarlesen – hatlábú csodák című rövidfilmje nyerte el az Etűdök kategóriadíját, míg a Kalandsportok kategóriában Török Zoltán: Termiklovagok című filmjének ítélte oda az ifj. Kollányi Ágoston vezette zsűri a kategóriadíjat.
A Magyar Televízió Zrt. És a Csizmazia György Alapítvány különdíjában Mosonyi Szabolcs részesült a gyapjaslepkék inváziójáról és a Gemenci-erdő élővilágáról forgatott filmjéért.

Csabai Ferenc
elnök
Szeged Filmművészetéért Egyesület
6724 Szeged, Hétvezér u. 29/A.
Telefon: 62/635-391
Mobil: 06 70 267 9684
s8mm@citromail.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás