Hirdetés

A natúrpark újabb része annak a határ menti zöldfolyosónak, amelynek tagja az Őrség-, a Fertő-Hanság Nemzeti Park, a Kerka menti, vagy éppen az Írottkő Natúrpark.

Alapítóként a szervezet tagja lett Sopron, Harka, Ágfalva önkormányzata, valamint környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek, és több az idegenforgalomban érdekelt vállalkozó. A zöldfolyosó legújabb részével együtt lassan összefüggő természetvédelmi területté válik a szlovén-osztrák-magyar határövezet.

Hazánk legújabb natúrparkja csatlakozni szeretne az európai natúrparkok szövetségéhez, ami nem csupán presztízs okokból fontos, hanem a forrásteremtés szempontjából is. A természet szépségei iránt fogékony emberek vendéglátása a turisztika egyik leginkább fejlődő ágazata, ami az uniós pályázatok vizsgálata során is megmutatkozik. Jelentős alapok állnak ugyanis az egészségturizmus szolgálatában, amelyből részben gazdagodhat a soproni hegyek között élő ember, de maga a táj is, hiszen a remélhetően megnyíló források az értékmegóvást, a fejlesztést is lehetővé teszik. A védett zóna egyébként nem csak országhatáron belül, hanem Ausztriában is folytatódik, így a kontinens egyik legkiterjettebb „zöldövezete” lett, ami joggal számíthat a turisták érdeklődésére.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás