A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A szőnyegek díszes és praktikus kiegészítői otthonunknak, de kellemetlen velejárójuk a nagy mennyiségű por és szennyeződések lerakódása. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne használjunk szőnyeget az életterünkben, viszont odafigyelést igényelnek, és ezt nem szabad elfelejteni.

A takarítás rendszeressége is lényeges, hiszen ezzel elkerülhető a por mélyebb rétegekbe való jutása, illetve megtapadása. Nemcsak a szőnyeg minősége romolhat ezáltal, hanem egészségünkre és közérzetünkre is negatív hatással lehet. Baktériumok és allergének juthatnak be a szervezetünkbe, elszaporodhatnak, ami bizony nem éppen kellemes.

A szőnyeg outlet termékeket kínáló Szőnyeg textil webáruház minőségi darabokat kínál: ezek anyaga hőkezelt, antisztatikus, antiallergén, ám még így is igénylik a gondoskodást. Úgyhogy semmiképpen sem szabad azt gondolni, ha megveszünk egy színvonalas padlóburkolatot, akkor azzal már nincsen semmi dolgunk soha többet.

Ne hagyd, hogy megtapadjon a kosz a szálak között!

Nem érdemes hagyni, hogy a szennyeződések mélyen bekerüljenek és beágyazódjanak a szálak közé. Mivel a szőnyegek folyamatosan érintkeznek a lábunkkal, a cipőnkkel, a ruháinkkal, ezért könnyen be is piszkolódhatnak.

Időben el kell távolítani a koszt, hiszen a szőnyeg állapotát, a színét és a textúráját is rontják. Ezzel a színvesztéstől és a kopástól is meg lehet óvni a kárpitot, magunkat pedig az allergiás tünetek kialakulásától. A tisztítás gyakorisága függ az anyagtól, a használat mértékétől is, illetve az adott környezettől.

Amennyiben elmarad a rendszeres karbantartás, a foltok, a baktériumok, a szennyeződések csak gyarapodni fognak. Ahol sok ember van egy helyen, például munkahelyen, ott ez még jelentősebb probléma lehet.

A gyakori szőnyegtisztítás elengedhetetlen

A szőnyegtisztítás rendszeressége segít megelőzni a légzőszervi gondokat, az allergiás reakciókat, bizonyos bőrkiütéseket és fertőzéseket is. De ezenkívül javíthatja a szőnyeg állapotát, a színét, valamint elősegíti a tartósságát is. A szennyeződések hosszú távon az anyagot is károsítják, nem csak a külső megjelenést.

A szőnyeg tisztítása

A kárpit takarításának több különféle módja van. A száraz tisztítás legyen mindig az első, ami történhet porszívóval vagy ütögetéssel is. Ez utóbbi esetben helyezzük a szabadban egy porfogantyúra, aztán adjunk ki magunkból minden dühöt.

Ha szükséges, a nedves tisztítást végeztessük szakemberrel, aki megfelelően fogja elvégezni a munkát. A takarítócégek értenek hozzá, hogyan lesz újra friss és tiszta a szőnyeg, és nem fog egészségünkre ártalmas anyagokat tartalmazni sem utána a kárpit.

Természetesen minden lakástextil életében eljön az a pont, amikor már nem lehet rajta segíteni, bármennyire is szeretnénk. De nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, hiszen több évre vásároljuk meg ezt a lakberendezési kiegészítőt. Ha viszont már látszik, hogy menthetetlen a szőnyeg, vásároljunk újat, ami dekoratív dísze lesz otthonunknak, és nem fog kellemetlenségeket okozni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás