Hirdetés

Az Alföld programnál adottak a kész tervek, csak kellő elszántsággal, akarattal végre kell hajtani – hangsúlyozta Nemcsók János. A korábbi balatoni és bősi kormánybiztost a napokban nevezték ki az alföldi térség, a Duna-Tisza-közi homokhátság vízutánpótlása, illetve az új Vásárhelyi-terv megvalósításának miniszteri biztosává, a Miniszterelnöki Hivatal politikai főtanácsadójává.

Nemcsók János emlékeztetett arra: a Balatonnál is azt tapasztalta, hogy jó tervek léteztek, csak éppen megvalósításukhoz nem kezdtek hozzá korábban. A homokhátságnál például egyértelmű, hogy takarékos megoldásokkal is számottevően javítható a vízutánpótlás. Így például a csapadékosabb évszakokban a víz természetes tározókban összegyűjtve jól szolgálhatja a vízutánpótlást a száraz időszakokban – mondta Nemcsók János.

Lényeges, hogy a szárazabb viszonyokat is elviselő növények, fajták termesztése honosodjon meg az Alföldön, illetve ismét ilyen növények termesztésével kezdjenek foglalkozni a gazdák – mutatott rá a miniszteri biztos.

A vegyi tápanyag-utánpótlás helyett, amely kedvezőtlen a talajra, a talajvízre, az Alföldön különösen fontos a természetes tápanyag-utánpótlás – jelentette ki a miniszteri biztos. Mint mondta, tenni kíván azért is, hogy az ősi legeltetéses állattenyésztés minél nagyobb teret kapjon ezen a területen.
2002. október 3.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás