Hirdetés
greenfo/MTI

A Dél-Alföldön illegálisan lerakott, német eredetű hulladékról íntézett levelet Becsey Zsolt (Fidesz-MPSZ) európai parlamenti képviselő az Európai Parlament német néppárti csoportja elnökéhez, Werner Langenhez, továbbá a bajor CSU-képviselőket vezető Markus Ferberhez.

Az MTI brüsszeli irodájához eljuttatott levél szövege szerint Magyarországon “az utóbbi időben meredeken zuhant az Európai Unió népszerűsége. Ennek egyik oka, hogy Németországból nagy mennyiségű romlott élelmiszert, valamint kommunális hulladékot szállítottak illegálisan Magyarországra, ahol azt ugyancsak illegálisan árulták, illetve tárolták.”

“Az ilyen illegális szállításokat EU-tagállamok között igen nehéz fölfedni, az áruk közösségen belüli szabad mozgása miatt. Ugyanakkor az ilyen szállításokat eleve tiltják és büntetik EU- és nemzeti törvények. Úgy vélem, az említett illegális német árukat még magában Németországban kellett volna megsemmisíteni. Ha pedig ez nem történt meg, akkor ezek a hulladékok hiányoznak valahol Németországban” – áll a levélben.

“A legtöbb német kommunális hulladékot választókerületemben, a Dél-Alföldön helyezték el illegálisan. Ez a lakosság nagy fölháborodását váltotta ki. Nem azért lettünk az unió tagja, hogy más EU-országok szemétgödrévé süllyedjünk – hallani. Súlyosbítja a helyzetet, hogy hasonló visszaélések német hulladékokkal más új EU-tagállamokban is napvilágra kerültek” – jelezte Becsey, aki szerint bonyolítja a problémát, hogy mindez “éppen a német soros EU-elnökség idején történt, amelynek pedig egyik fő célkitűzése, hogy új életre keltsék az európai alkotmányt”.
A képviselő kérte német kollégáit, tegyenek meg mindent a visszaélések megakadályozására.

Kapcsolódó anyagok:

Persányi szerint elrettentő büntetés várható

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás