Hirdetés
Reuters - MTI

A német környezetvédelmi minisztérium még folytatja a tárgyalásokat az EU Bizottsággal a széndioxid kibocsátás csökkentéséről, de hajlandó az ügyet az Európai Bíróság elé vinni, ha terveit elutasítanák.

A minisztérium közleménye szerint az “ország allokációs tervei összhangban állnak az EU kibocsátás kereskedelmi előírásaival”. Közölték, hogy folynak a tárgyalások az EU Bizottsággal, hogy eloszlassák a kétségeket; amennyiben azonban nem születne megegyezés, a tisztázásra az Európai Bíróságot kérnék fel.

A német kibocsátás-kereskedelmi tervezetet, a szennyezési jogokat szabályozó kvótákat májusban fogadta el a parlament, ám elemzők szerint a törvény túl engedékeny a német áramellátás felét biztosító, de nagy szennyező széntüzelésű erőművekkel szemben.

Az EnBW közszolgáltató, amely sokkal inkább elkötelezett a gyakorlatilag szennyezésmentes nukleáris erőművek mellett, rövidlátónak tekinti a rendeletet és emiatt panasszal fordult a Bizottsághoz. Az általa megfogalmazott kritika mellett a Bizottság azt a megközelítést is elvetné, hogy a régi üzemek szennyezési jogait átadják az újaknak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás