Hirdetés

Németországban másfél millióan a környezetvédelemnek köszönhetik állásukat. A szövetségi környezetvédelmi hivatal (Bundesumweltamt, UBA) 2002-es adatai szerint az országban foglalkoztatottak legalább 3,8 százaléka környezetvédelmi feladatokat lát el.

Az adatfelvétel konzervatív becslésen alapul, így a környezetvédelemmel foglalkozók tényleges számának alsó határát képviseli. A legutóbbi 1998-as felmérés adatához képest az alkalmazottak száma 46 ezerrel gyarapodott.

A felmérés a klasszikus környezetvédelmi tevékenységek, mint a zajártalom elleni védelem, a szennyvízkezelés és hulladékhasznosítás mellett olyan környezetvédelmi szolgáltatásokra, mint az energia- és épület karbantartás, valamint környezetvédelemmel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatásokra is kiterjedt. Az 1998-as adatokhoz képest bekövetkezett növekedést főként a megújuló energiaforrások kiaknázása, a szél- és napenergia hasznosítás terén foglalkoztatottak számának gyarapodása okozta. Ezeken a területeken 52 ezerről 119 ezerre emelkedett a létszám. A környezetvédelmi javakért jelentkező külföldi kereslet 25 ezer munkahelyet teremtett.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás