Hirdetés

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület helyi népszavazási kezdeményezése nem kellően tisztázott oknál fogva került elutasításra.

Az általunk feltett “Akarja-e Ön, hogy a Séd Mozi melletti park területén konferenciaközpont és szálloda helyett a park megtartásáról döntsön a VMJV Önkormányzat képviselő testülete?” kérdés jogi megalapozottsága több, általunk megkérdezett jogász írásos véleményezése alapján is megfelelő.



Miénk itt a a tér...
Miénk itt a a tér…
Ezzel szemben meggyőződésünk, hogy a Közgyűlés által elfogadott s több vélemény és indítvány után megszületett, népszavazásra bocsátandó kérdés megfogalmazása még mindig tartalmaz kétes elemeket. Az „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Séd Filmszínház épülete és a mellette lévő park egy részének beépítésével konferenciaközpont és szálloda épüljön?” kérdés félreérthető módon fogalmaz a park jövőbeni sorsáról. A tervek szerint ugyanis nem a park „egy részének beépítéséről”, hanem az egész park megszüntetéséről, és csak egy viszonylagosan kis, épületekkel körbezárt területen megvalósuló, a lakosság számára megnyitott, új zöldterület kialakításáról van szó a beruházó jelenlegi tervei szerint. Továbbá ezen kérdés a népszavazás bármilyen kimenetele esetén sem biztosítja a park hosszú távú fennmaradását, mivel a park területe építési területként fog továbbra is szerepelni a területrendezési tervben.

Mindettől függetlenül egyesületünk sikerként könyvelte el a Közgyűlés 2004. május 2-ára kiírt népszavazás-kezdeményezési határozatát. Úgy érezzük, hogy a jelenlegi meglehetősen kényes helyzetben valóban a lakosságnak kell kimondani a döntő szót, amely döntést egyesületünk természetesen maximálisan tiszteletben fogja tartani.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindazok támogatását, akik mellettünk álltak, megjelentek rendezvényünkön s kinyilvánították véleményüket az ügy érdekében. Kérjük továbbá az önkormányzatot, hogy tegyen meg mindent a népszavazás érvényessége érdekében.

Kedves Városlakó! Éljen a 14 éve először megszületett lehetőséggel, s kérjük nyilvánítsa ki véleményét parkunk sorsáról a május 2-i népszavazás alkalmával!

Veszprém, 2004. március 25.

Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület

8200 -Veszprém, Kossuth u. 1. II/2. ‘: 88/578-390; Fax: 88/578-391

Levél cím: 8200 – Veszprém Pf. 222.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás