Hirdetés
greenfo/reuters

A német Conergy napenergetikai cég bevétele 88 százalékkal nőtt az idei esztendő második negyedében; a féléves forgalom 150,8 millió euró lett; a cég elérheti 500 millió eurós éves bevételi célkitűzését. A világ napenergetikai piaca a becslések szerint mintegy 7 milliárd dollár éves forgalmat bonyolít le.

A társaság adózás előtti negyedéves nyeresége 6,3 millió euró lett; a féléves profit 9,1 millió euró – a tavalyi érték több mint kétszerese. A nemrégiben tőzsdére került Conergy, amely a napenergetikai ipar számára állít elő berendezéseket, egyre terjeszkedik külföldön, hogy csökkenthesse függését a nagymértékben támogatott német piactól. Az új német energia törvény ugyanakkor a Conergy számára éppen olyan kedvező, mint legnagyobb versenytársa, az eredményének megkétszereződéséről nemrégiben beszámolt SolarWorld számára.

A Conergy részvényei március 17-én kerültek a német piacra; az akkor 54 eurós papír jelenleg 87,50 eurót ér; a cég értékét ez 875 millió euróban határozza meg.

Az elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a szilícium emelkedő ára és a megújítható energiának biztosított állami támogatások szeptemberi választások után elképzelhető csökkenése ronthat az ágazat eredményességén.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás