Hirdetés

Demszky Gábor kérje fel a főváros polgárait, hogy szeptember 22-én – az Európai Autómentes Napon – hagyják otthon autóikat, hogy ráébredhessenek, léteznek más lehetőségek is eljutni egyik helyről a másikra – erre szólítja fel Illés Zoltán, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának elnöke az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében a főpolgármestert.
A testület fideszes elnöke továbbá arra kéri a főváros vezetőjét, hogy erre a napra tegye ingyenessé a BKV-járatok igénybevételét vagy fogadja el azt a terézvárosi javaslatot, hogy az érvényes gépjárműforgalmi engedélyt felmutatók ezen a napon jegy nélkül utazhassanak a tömegközlekedési eszközökön.Hangsúlyozza: a főpolgármesteré a felelősség, hogy az Európai Autómentes Napon lehetőséget teremtsen a főváros polgárainak az autómentes közlekedéshez.
A levél felhívja a figyelmet, hogy idén ezer európai város vesz részt ebben az akcióban és a program kezdete óta egyre több város csatlakozik a kezdeményezéshez.
Illés Zoltán ezzel összefüggésben emlékeztet arra, hogy az idén megszületett az autómenetes napról szóló Európai Charta, melyet másodikként – az unión kívüli országok közül elsőként – Magyarország is aláírt. Megemlíti azt is, hogy a múlt évben a csatlakozó magyar városok önkormányzatainak mindössze néhány százezer forintjába került az autómentes nap megszervezésére, a forgalomszámlálás adatai pedig helyenként 30 százalékos forgalomcsökkenést mutattak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás