Hirdetés

A Hortobágy több évig tartó, ökoturizmus- fejlesztési programja összesen mintegy 1,5 milliárd forintba kerül – mondta Aradi Csaba, a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) igazgatója pénteken Debrecenben a Magyar Turizmus Rt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának ökoturisztikai szakmai tanácskozásán.

A szakmai fórumon, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ökoturizmussal foglalkozó szakemberei vettek részt. Aradi Csaba szerint a Hortobágy legnagyobb vonzereje a szabadságérzés és a felfedezés öröme, a hatalmas tér, a nemzeti park, a táj sajátos hangulata sok vendéget, turistát megfog. Ennek figyelembe vételével kell végrehajtani az idegenforgalmi fejlesztéseket. Látogatóközpont építését kezdik meg az idén Hortobágy község középpontjában. Ebben a központban bemutatótermek, foglalkoztató szobák, vetítők és különféle információs anyagok várják majd a vendégeket. A szakember szerint a látogatóközpont kialakítása 200 millió forintba kerül.

Tervezik további tanösvények, bemutatóhelyek kialakítását és a halastói kisvasút helyreállítását. Elsősorban a két nemzeti park, a hortobágyi és a Körös-Maros menti, valamint a Tisza folyó és a térségben lévő arborétumok jelentik a legnagyobb vonzerőt. Ehhez társul a régió kulturális hagyománya, amelyekkel együtt komplex turisztikai termékeket kínálnak az oda látogatóknak.
2002. április 5.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás