Hirdetés

Az olaszországi Ravenna meghívta Pulát, az Isztriai-félsziget fővárosát, hogy csatlakozzon az Infiore nevű európai programhoz a városi parkok megújításáért.

A Jutarnji List című horvát lap szerint Pula 50 és 500 ezer euró (12 millió 700 ezer és 126,5 millió forint) közötti összeget kaphat a Monte Zaro park felújításáért. A 29 ezer négyzetméteres zöldterület a város legnagyobb – meglehetősen elhanyagolt – parkja, mediterrán fákkal, egyéb délszaki növényekkel.A felújítás első fázisában eredeti formájában vissza kell állítani a kőből készült ülőpadokat és két szökőkutat. A munkákat a turistaszezon után, októberben kell elkezdeni.

Az európai park-újjáélesztő programhoz csatlakozott Olaszországból egész Emilia-Romagna tartomány, beleértve Ravennát és Brindisit, Horvátországból Pulán kívül Dubrovnik, Szerbiából a Duna menti Pancevo, Bosznia-Hercegovinából Tuzla, valamint két albán város: Scutari és Elbasan. Ezeknek a városoknak a képviselői májusban összejönnek az olaszországi Cerviában, és rendbe hoznak egy parkot, vagyis bemutatják majd a többieknek, hogyan kell újra élővé tenni egy városi zöldterületet.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás