Hirdetés

A Levegő Munkacsoport kutatási projektjének célja, hogy a gépjárműforgalom okozta nitrogén-dioxid szennyezésről pontosabb képet kapjunk, a kockázatokat felmérjük, és hatékony javaslatokat fogalmazzunk meg egészségünk védelme érdekében.

A zöld szervezet olyan önkéntesek jelentkezését várja, akik vállalni tudják, hogy 2024. március 5-én az általuk vállalt mérési pontokra kihelyezik a mérőfiolákat, majd 28 nap elteltével, április 2-án begyűjtik azokat, valamint a második mérési körben 2024. június 4-én pontosan ugyanezen helyekre ismét kihelyezik a mérőket, majd szintén 28 nap múlva, július 2-án ismét begyűjtik azokat, és a fiolákat az egyes mérések után visszajuttatják a Levegő Munkacsoport számára.

Jelentkezőket elsősorban az alábbi városokból várják: Békéscsaba, Debrecen, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Ózd, Szolnok, Zalaegerszeg.

Mint írják: NAGYON FONTOS! CSAK AKKOR JELENTKEZZ, HA BIZTOSAN VÁLLALNI TUDOD, HOGY A FENTI NAPOKON KIHELYEZED, MAJD PONTOSAN 28 NAP MÚLVA BEGYŰJTÖD A MÉRŐFIOLÁKAT, ÉS AZOKAT POSTÁZOD, VAGY SZEMÉLYESEN VISSZAJUTTATOD HOZZÁNK.

Jelentkezni itt lehet minden kérdésre válaszolva.

A fenti városokból civil szervezetek jelentkezését is örömmel vesszük, akik vállalják a feltételeket. (A szakmai szempontoknak* legjobban megfelelő 30 helyszínre tudunk mérőfiolákat biztosítani.)

* Lakott területen belül, közvetlenül nagy forgalmú út mellett, 1,5-3 méteres magasságban, valamint ezen mérőponttól 25-40 méter távolságra egy párhuzamos kisebb forgalmú, lakóövezeti mérőpontra is ki kell helyezni a fiolákat, melyek gyártási számát fel kell jegyezni, és egy fotót is kell készíteni a kihelyezett fioláról. A mérőpontok koordinátáit vagy pontos címét a jelentkezés során kérjük megadni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás