A rovat kizárólagos támogatója

A kormány célja a közműszolgáltatások színvonalának emelése, az ágazat köztulajdonú vállalatai működőképességének biztosítása, a nemzeti vízkincs védelme és hatékony hasznosítása. Ennek érdekében Lantos Csaba Energiaügyi Minisztériumában önálló államtitkárság jön létre, melyet 2023. február 8-ától V. Németh Zsolt vezet.

Megjelent a Magyar Közlönyben Novák Katalin köztársasági elnök határozata, amely szerint Orbán Viktor javaslatára az Energiaügyi Minisztérium államtitkárává nevezte ki V. Németh Zsoltot. A szaktárca közleménye szerint a fideszes politikus a víziközmű-ágazat megerősítéséért felel. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint

a kormány célja a közműszolgáltatások színvonalának emelése, az ágazat köztulajdonú vállalatai működőképességének biztosítása, a nemzeti vízkincs védelme és hatékony hasznosítása.

Az új államtitkárság kiemelt feladata a víziközmű-szolgáltatások szabályozása, felügyelete, az együttműködés az ágazatban jelentős szereppel bíró önkormányzatokkal. V. Németh Zsolt 25 éve országgyűlési képviselő, 2010-től a Vidékfejlesztési Minisztériumban, azt követően 2014 és 2018 között a Földművelésügyi Minisztériumban töltött be államtitkári tisztséget.

V. Németh Zsolt, Körmend és térsége fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a Marcal-völgy fejlesztési lehetőségeiről szóló szakmai konferencián Sümegen, a Hotel Kapitányban 2022. szeptember 30-án. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Tavaly óta a magyar életmód és nemzeti értékek védelméért felelős miniszterelnöki biztosként tevékenykedik. Erről is beszélt főnökével, amikor Orbán Viktort az oszkói szőlőhegyen fogadta. V. Németh Zsolt kinevezésekor írta a 24.hu, hogy több évtizede népi hangszerek gyűjtője, több hangszeren is játszik, a Kármentő népzenei együttes nagybőgőse. Szabad idejében szeret úszni, olvasni. Tagja a Vas-Vár Örökség Népfőiskola Egyesületnek, az önkéntes tűzoltóságnak, valamint a Római Katolikus Egyházközség tanácsadó testületének is.

Eredeti szakmája, földmérő üzemmérnök. A politizálást az MDF-ben kezdte 1989-ben. Kétszer volt Vasvár polgármestere, 1998-2006 között Fidesz-MDF, 2006-tól Fidesz-KDNP jelöltként lett országgyűlési képviselő. Országgyűlési képviselőként tagja volt a gazdasági, a rendészeti, az idegenforgalmi, az önkormányzati, valamint a foglalkoztatási bizottságnak. Önéletrajza szerint képviselőként mindig azon munkálkodott, hogy a belső erőforrások feltárásával, környezetszennyeződéstől megóvott vidéken biztonságban élhessük életünket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás