Hirdetés

Utas- és teherszállító óriásgépek fogadására alkalmas nemzetközi kereskedelmi repülőtér megépítéséhez kért engedélyt a környezetvédelmi hatóságtól az izraeli-svéd tulajdonosi hátterű BudaWest Airport Holding Vagyonkezelő Zrt.

A cég a szentkirályszabadjai volt katonai repülőtéren, Balatonalmádi és Veszprém közvetlen környezetében tervez leszállópályát olyan hatalmas gépeknek, mint a Boeing 737-es vagy az Airbus 320-as, a légi folyosóval érintve a déli part, Siófok térségét is. A beruházókat láthatóan egyáltalán nem érdekli, hogy ezzel tönkretennék egy egész nyaralóövezet – a Balaton-part keleti fele, az egész északi part és Siófok – nyugalmát. A tanulmányukban ugyanis nyíltan bevallják, hogy a repülő monstrumok bizonyos területeken akár hetven-nyolcvan decibel fölötti zajt is okozhatnának, miközben két-háromszáz méter magasságban dübörögnének el a strandolók feje fölött.

A helyiek hétfőn háromkor tüntetést tartanak a beruházás ellen a Kelet-balatoni Légtérvédő Egyesület vezetésével Balatonalmádiban, a Pannon Kulturális Központnál, ahol aznap négy órától közmeghallgatást is tartanak az ügyben.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás