Hirdetés
greenfo/mti

A párizsi városi tanács zöld jelzést adott akár 180 méter magas toronyházak építéséhez; történelmi döntésről van szó, hiszen az érvényben lévő plafon idáig az 1977-ben megállapított 37 méter volt.

A fővárosi tanácsosok kedden felülvizsgálták az eddigi érvényes urbanisztikai szabályozást, lehetővé téve felhőkarcolók építését, különösen a XIII. kerületben, a francia főváros délkeleti részén. Az új “plafon” lakóépületek számára 50 méter lesz, irodaházak esetében viszont már 180 méter.
A polgármesteri hivatal közleményében azt írta, hogy becsvágyó gazdasági, kereskedelmi, szálloda- és irodaház-építési program megvalósításába fogtak. Négy telken, 100 ezer négyzetméteres toronyházak épülhetnek.

Párizs két másik kerületében is emelkedhetnek magasházak: a délnyugati XV. kerületben, Versailles kapujában kaphat helyet a Tour Triangle (Háromszög Torony), az északnyugati XVII. kerületben, Batignolles-ban pedig megépülhet a 160 méter magas megyei bíróság.
A toronyházak építése Párizs szocialista polgármesterének, Bertrand Delanoének kedvenc terve. A természetvédők folyamatosan küzdenek ellene, mert az ilyen épületeket “energiafalónak” tartják.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás