Hirdetés

Tovább bonyolódik a sávolyi MotoGP-pálya körül immár hónapok óta folyó vita. Balatonring: gigaprojekt vagy megamutyi? Újabb kétes állami milliárdok. A hét sávolyi cikktermései.

A 35 milliárdos kérdés: a sávolyi presztízsberuházás ügyében vajon mennyit ér az oknyomozó újságírók, a civil szervezetek, Oszkó Péter és Bajnai Gordon szava?
A hvg cikke >>>

Az MFB nyilvánosságra hozná a sávolyi tanulmányt és mégsem. A TASZ szerint Bajnai “béna kacsaként” viselkedik az ügyben. Ki kormányoz Magyarországon? Az LMP a szerződéskötés és a kapcsolódó kifizetését követeli. A titkos tanulmányban a KPMG “kalandorprogramnak” nevezte a sávolyi beruházást? A Parlament 250. ülésnapja (2009.12.07.), 151-154. felszólalás:
DR. GYENESEI ISTVÁN : “Hogyan vélekedik államtitkár úr arról, hogy egy neves könyvvizsgáló cég kockázatosnak, bevételi oldalról pedig kalandorprogramnak nevezte a sávolyi beruházást?”
lmv cikk >>>

Még úgyis bizonytalannak ítélte a sávolyi Balatonring üzleti tervét a KPMG, hogy a pálya mentesül a legfőbb attrakció, a MotoGP futam évente közel 1,5 milliárd forintos jogdíjának fizetése alól. Azt ugyanis az állam fizeti.
Kockázatokat lát a KPMG Sávolyon >>>

Nyilvánosságra hozták péntek késő délután a vitatott sávolyi motorpálya-beruházásról elkészült hatástanulmányt, amelynek alapján a kormány 35 milliárdos támogatást hagyott jóvá a fejlesztésre. A többek között a magyarországi motoros kultúra terjedését is emlegető tanulmány végkövetkeztetése az, hogy a Balatonhoz közeli beruházás üzletileg megvalósítható, bár a dokumentum fogalmaz meg kockázatokat és veszélyeket is.
Vannak halk aggályok a sávolyi hatástanulmányban is >>>

Lemondott a vitatott sávolyi motorversenypálya-beruházás egyik fontos szereplőjének, a Magyar Turizmus Zrt.-nek az elnöke, Niklai Ákos. Az origo két, a sávolyi ügyet ismerő forrásból is úgy értesült, hogy Niklai lemondása összefügg a Balatonring-beruházás ügyével. Niklai azt mondta, személyes okokból távozott. 
Sávoly miatt mondott le a Magyar Turizmus Zrt. elnöke? >>>

Aggályok. Tovább bonyolódik a sávolyi MotoGP-pálya körül immár hónapok óta folyó vita. Az állami milliárdokat is felölelő ügyben az EU versenyügyi biztosához, Joaquín Almuniához fordultak azok a civilszervezetek, amelyek régóta ellenzik a “kétes” beruházás állami támogatását.
Sávoly: sokmilliárdos lehet a ráfizetés – Brüsszeli vizsgálat >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás