Hirdetés
AFP/MTI

Nem ment a hidrogénkocsi Gerhard Schröder német kancellárnak – írta meg a német sajtó.

A DaimlerChrysler autógyár által kifejlesztett hidrogén-meghajtású kísérleti Mercedes A-osztály típusú kocsit a múlt héten küldték el “kipróbálásra” a kancelláriára, abban a reményben, hogy tökéletesen ki fogja fejezni a kormány arra vonatkozó eltökéltségét, hogy óvja a környezetet és csökkentse Németország kőolaj-függőségét.

Az újságírók előtt maga a kancellár foglalt helyett a volán mögött, de a továbbiak nem egészen program szerint alakultak. A motor először perceken át csak berregett, a kipufogócsőből víz kezdett folyni, a gyár képviselői pedig egyre nyugtalanabbul figyelték, amint a kancellár egyre újabb erőfeszítéseket tett arra, hogy elinduljon végre-valahára a hidrogénautóval.

Ez végül sikerült, de mint a maliciózus újságírók konstatálhatták, egyáltalán nem olyan sebességgel, hogy a kanyarokban a kocsi megcsúszása fenyegetett volna – noha a gyár szerint a hidrogénautónak 14 másodperc alatt fel kellett volna gyorsulnia száz kilométerre.

Ugyanez a típus első bemutatkozásakor azzal került a nemzetközi sajtó címoldalaira, hogy egy kanyargós tesztútvonalon megcsúszva felágaskodott, a “fenekére ült”, és kerekeit előre meresztve állt meg.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás