Hirdetés

Összeállt, hogy hozzávetőleg mibe fájt az adófizetőknek a tavalyi síszezon a Normafánál. Az előző télen összesen 2 hónapig tudtak kisebb-nagyobb felületen mesterséges havat fenntartani a sífutó és szánkópályán. A teljes pályát egyetlen napra sem sikerült behavazni.

Az attrakció összesen mintegy 15 milliós költségének kétharmada a világításhoz és a hóágyúzáshoz szükséges elektromos áram díja volt. Ezen felül a ratrak üzemanyag költsége és a hóágyúk leszerelésére igénybe vett alvállalkozó díja volt nagyobb tétel. Ezekbe a költségekbe nem számították bele a több milliárdos beruházás amortizációját, ami százmilliós nagyságrendű tétel egy szezonra vetítve.

A sífutópálya használatáért mintegy 2 hétig pénzt szedtek. A 2000 forintos jegyekből 1 millió bevétel folyt be. A sípálya tavalyi pénzügyi szaldója 14 millió veszteség.
Ha egy magánvállalkozás üzemeltetné a sífutópályát, alkalmanként legalább 20 ezret kellene kérnie, hogy a pénzénél legyen. Nyilvánvaló, hogy ember nincs, aki ennyit fizetne az 1200 méteres pálya használatáért és persze vállalkozó sincs egy ilyen üzletre.
Így maradnak az adófizetők, akik állják a cehhet.

És akkor még a fölösleges környezetszennyezésről nem esett szó.

A Normafa – természetesen fotója 2023. január 27-én készült

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás