Hirdetés

Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter kinevezte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szakmai és gazdasági tevékenységét felülvizsgáló tanácsadó testület tagjait.

A meteorológusokból, akadémikusokból, egyetemi tanárokból, a zöldtárca és az OMSZ szakértőiből álló kilenctagú grémium február első hetében kezdi meg munkáját. Ismeretes, a zöldtárca vezetője január 19-én azonnali hatállyal felmentette az OMSZ elnökét. Mersich Ivánnak az elmúlt hónapokban hozott, szakmai körökben is vitát kiváltott intézkedései miatt kellett távoznia. Persányi Miklós egyúttal felkérte Antal Emánuelt, az OMSZ korábbi elnökhelyettesét, hogy az elkövetkező három hónapban miniszteri biztosként irányítsa a szolgálat munkáját.
A biztos feladatai között szerepelt egy olyan tanácsadó testület felállítása, amely felülvizsgálja és értékeli a szolgálat szakmai munkáját, jelenlegi szervezeti felépítését, valamint gazdasági tevékenységét.
A testület tagjait Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter január 27-én nevezte ki.
A grémium társelnökei Dr. Antal Emánuel az OMSZ miniszteri biztosa, címzetes egyetemi tanár és Major György akadémikus. Tagjai: Dr. Bartholy Judit egyetemi tanár (ELTE), Dr. Bozó László az OMSZ MTA doktora, Buránszkiné Sallai Márta az OMSZ főosztályvezetője, Dr. Faragó Tibor a környezetvédelmi tárca főcsoportfőnöke, Láng István akadémikus, Molnár Károly okleveles meteorológus (HM Katonai Meteorológiai Szolgálat) és Pártai Lucia okleveles meteorológus.

A február első hetében megalakuló testület április közepéig tesz javaslatot az OMSZ működését meghatározó, rövid és középtávú intézményi, jogszabályi és a gazdálkodást érintő módosításokra, valamint a szolgálat új elnökének személyére is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás