Hirdetés

A Föld Napján a szegedi Városházán átadásra került 2 új multifunkcionális – tisztításra és mosásra is alkalmas – seprűgép, amely biztosítja a város gyönyörű díszburkolatának megfelelő tisztán tartását és ápolását.

Ma délelőtt a Városházán reggel 10 órakor Dr. Botka László Szeged Megyei Jogú Város polgármestere az Applied Sweepers skót vállalat által gyártott két új seprűgépet vett át a cég képviselője, az Agrolánc Kft. és a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. képviselőinek jelenlétében. Az átvétel után a Városháza udvarán a szakemberek be is mutatták milyen alapossággal tisztítanak majd az új seprűk.
Sokat kárhoztatjuk manapság a városi környezetet zajossága, a levegő szennyezettsége, az egyre növekvő gépkocsiforgalom okozta zsúfoltsága, piszkossága miatt. E hatások közül városlakók és városfenntartók számára talán a legtöbb bosszúságot és kellemetlenséget az utcákon eldobált szemét, illetve az igen nagy mennyiségben keletkező kutyaürülék okozza. A problémát azért sem egyszerű kezelni, mert a járdafelületek tisztítását nap közben folyamatosan, a járókelők között kell elvégezni, sok esetben egymástól távolabb eső, általában zsúfolt, forgalmas városrészekben.

Az önkormányzat megbízásából a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. évek óta kereste a megoldást a Belváros folyamatosan bővülő minőségi járdafelületeinek tisztán tartására. Szeged már 1999-ben otthont adott a környező városok fenntartó cégeinek részvételével rendezett járdatisztító gépbemutatónak, az első ilyen jellegű rendezvényt, pedig további bemutatók, a különböző márkájú gépek műszaki és működtetési tulajdonságainak szisztematikus elemzése követte. Végül, 2004. év végén vált lehetővé az összehasonlítások eredményeképpen kiválasztott modell beszerzése.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. nagy lépést tett gépparkja fejlesztésében: Magyarországon elsőként vásárolt két gépet a skót Applied Sweepers gyártó cég világsikernek számító 525 HS járdatisztító modelljéből. Néhány szó az Applied Sweepers 525 HS járdatisztító gép műszaki tulajdonságairól. A berendezésben a modern tisztítás-technológia és design számos vívmánya ötvöződik ergonómiai megfontolásokkal: a 35 LE teljesítményű, hidrosztatikus hajtású seprűgép imponáló (15.000 m2/h) területteljesítménnyel, két városrész közötti gyors áthaladáshoz igen kedvező, (37 km/h) végsebességgel rendelkezik, turbinája, pedig a legmakacsabb szennyeződést is képes felszívni. Fülkéje légkondicionált, a kezelő kamera segítségével ellenőrizheti az elvégzett munkát, beépíthető fedélzeti számítógépe, pedig folyamatos kapcsolatot képes tartani az üzemeltető központi számítógépével. Utcamosó szereléke a szemét eltávolítása után a járdafelületet tisztára mossa. A gyártó több mint ötven éves járdatisztítási tapasztalata és a gépek kiváló műszaki adottságai a 2005-ös évadtól a szegedi belváros tisztaságának megőrzését szolgálják, és teszik Szeged választását követendő példává a többi település számára. A gépek már jövő héten hétfőn üzembe állnak a belváros utcáin.
További információ: Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. Tel.: 62/489-789

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás