Hirdetés

A szelektív gyűjtés nem kényelmetlen – mutat rá az Italoskarton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés megbízásából készített kutatás.

A szelektív hulladékgyűjtési rendszer jobb kihasználása, a begyűjtés koordinálása érdekében megalakult az Italoskarton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülést. Az Egyesülés megbízásából november elején készült el a „A szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos attitűdök és szokások, különös tekintettel az italos kartonra” című közvélemény-kutatás.

A kutatás eredményei azt sugallják, hogy van hajlandóság a hulladék, és ezen belül az italoskarton szelektív gyűjtésére amennyiben van szelektív gyűjtősziget a lakóhely közelében. Hasonlóan a műanyag palackhoz, az italoskartonra is úgy gondolnak az emberek, mint potenciálisan környezetszennyező, le nem bomló hulladékra. Ugyanakkor információhiányból fakadóan, a műanyag palackok gyűjtési arányához képest ezt kevesen gyűjtik szelektíven. Akik szelektíven gyűjtik az italoskartont, láthatóan nem biztosak abban, hogy milyen hulladéktípus között van-lenne a helye.

„Az italoskartonokat közel annyian dobják a műanyagok közé, mint a papír konténerbe, és több mint egynegyedük a helyes eljárást nem ismerve, végül a háztartási hulladékkal együtt kezelik.” – összegezte a felmérés eredményét a kutatást végző Free Association Research ügyvezető igazgatója, Lelovics Móni.

További információ:

PeppeR 21 PR Ügynökség
Gerőcs Vendel
account manager
Tel.: 326-5313 Fax: 326-6099
E-mail: v.gerocs@pepperpr.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás