Hirdetés

Az MSZP programjából egyértelműen kiderül, hogy nem kívánja felépíteni a nagymarosi gátat – közölte Szili Katalin szocialista elnökhelyettes pénteken. Az ellenzéki politikus arra reagált, hogy a Áder János, a Fidesz alelnöke egy pénteki sajtótájékoztatón azt mondta: a Fidesz egyértelmű választ vár az MSZP-től arra, hogy hatalomra kerülésük esetén tervezik-e a Dunán a bős-nagymarosi vízlépcső megépítését. Lendvay Ildikó hangsúlyozta: Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök- jelölt civil zöld szervezetekkel március végén aláírta azon vállalását, amely rögzíti, hogy az MSZP semmilyen gátat nem kíván építeni a Dunán.

Szili Katalin véleménye szerint a Fidesznek kellene elszámolnia azzal, hogy 1998 és 2002 között mit tett ez ügyben, hiszen négy évvel ezelőtt azt ígérték, hogy megoldják ezt a problémát. Az elnökhelyettes úgy látja, még a kérdés felvetése is butaság, hiszen az MSZP ez ügyben már egyértelműen állást foglalt. A programjában ugyanis az szerepel, sem az ország pozícióit, sem a környezeti állapotát nem akarja rontani. Furcsa a kérdés egy olyan párt vezetőinek a szájából, akik az elmúlt négy év alatt egyáltalán nem beszéltek a környezetvédelemről – fogalmazott.
Szili Katalin szavai szerint az MSZP a fenntartható fejlődés kérdését tartja a legfontosabbnak, ami az ökoszociális piacgazdaság keretein belül feltételezi a gazdasági, szociális és környezeti kérdések együttes kezelését. Az elnökhelyettes felidézte: a rendszerváltozás hajnalán egy politikus azt mondta, nádfedeles házak között fáklyával vonulni nem szokás, mert az veszélyes.
2002. április 12.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás