Hirdetés

Természetvédelmi kurzus indult a Rendőrtiszti Főiskola másodéves hallgatói részére a Belügyminisztérium és a Környezetvédelmi Minisztérium együttműködésének eredményeként. A kétszer 15 órás kurzus során a hallgatók megismerik a védett természeti környezetre vonatkozó természetvédelmi-szakhatósági jogköröket, és az ismeretek birtokában hatékonyan tudnak majd tevékenykedni a környezeti bűnözés megelőzésében és felderítésében. A mai megnyitón Turi- Kovács Béla elmondta: egyre erősebb a társadalmi igény, hogy a bűnüldözés területén az eddigieknél is nagyobb szakismerettel rendelkező rendvédelmi dolgozók kerüljenek ki a Rendőrtiszti Főiskoláról.
A szakminiszter az elmúlt hetekben, hónapokban történt jó néhány, a természet- és a környezetvédelemmel kapcsolatos bűneset közül a madárcsempészetet emelte ki. Mint mondta, ezen a területen elért eredmények annak köszönhetők, hogy a határokon olyan szakemberek állnak, akik képesek megkülönböztetni az egyes madárfajtákat. Pintér Sándor ismertette, hogy a washingtoni egyezményben rögzített, illetve az európai uniós természetvédelmi követelményeket csak akkor tudja teljesíteni Magyarország, ha megfelelő szakértelemmel rendelkeznek a rendvédelemben dolgozók. Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy a főiskoláról kikerülők a jövő kapitányságvezetői, főkapitányai és országos bűnügyi vezetői lesznek, s természetvédelmi ismereteiket vezetőként is hasznosítani tudják.
Mintegy 10 millió forintba kerül a 200 másodéves hallgató természetvédelmi oktatása, a tanárok fizetése, illetve a tananyagok biztosítása.
2002. március 6.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás