Hirdetés

A Tisza-tavi Regionális Idegenforgalmi Bizottság kezdeményezésére, 2004. május 20-án a poroszlói Fűzfa Pihenőparkban került megrendezésre az I. Tisza-tavi Turisztikai Fórum.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezésre került fórum célja, a Tisza-tavi turisztikai szolgáltatók és szervezetek összefogásának erősítése egy olyan találkozó keretében, ahol az érdekegyeztetés mellett a résztvevők választ kaphatnak felmerülő szakmai kérdéseikre. A fórum házigazdájaként Kerekes László Tisza-tavi RIB elnök köszöntötte a megjelenteket. Majd Pál Béla a GKM Turizmusért felelős államtitkára tartott tájékoztatást a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia jelentőségéről.
A stratégia lényege egy olyan, a magyar idegenforgalom jövőjét megalapozó szakmai anyag létrehozása, melyben az érdekeltek (turizmusban dolgozó szolgáltatók) segítségével fogalmazódnak meg a turizmus hazai fejlődését segítő lépések. Következő napirendi pontként Herbály Imre a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács Elnöke fejtette ki a turizmus helyének és szerepének jelentőségét a Tisza-tavi fejlesztésekben, megemlítve a régió pályázati lehetőségeit.
A fórumon a hazai és Európai Uniós pályázati lehetőségekről is szó esett, melyet Ebergényi András pályázati szakértő ismertetett. A manapság nagyon előtérbe került, a természeti értékeket előnyben részesítő ökoturizmus lehetőségeiről és ennek jelentőségéről dr. Aradi Csaba a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója tartott előadást.
A prezentációk sorát internetes és multimédiás hirdetési lehetőségek bemutatása zárta. Teszár Tamás a Teszár Térképészeti Kft. ügyvezető igazgatója a www.utikonyv.hu internetes turisztikai portál előnyeit és a csatlakozás lehetőségeit vázolta fel. Ezt követően Létai János a Tisza-tó Marketing Stúdió Bt. ügyvezetője egy már jól működő multimédiás marketing lehetőség, az úgynevezett digitális képeslap előnyeit ismertette a megjelentekkel. A fórum zárásaként a meghívottak kérdéseket intézhettek az előadókhoz a felmerült témákkal kapcsolatosan.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás